Finalitza la Mostra FIRE!! amb 62.600 espectadores i uns premis paritaris

Publicat el: 22 setembre, 2020

Ahir finalitzava la Mostra FIRE!!, una de les edicions més especials, en format digital a la plataforma Filmin, en un any en què es commemorava el 25 aniversari del primer festival de cinema LGBTI + d’Espanya creat pel Casal Lambda el 1995.

Aquesta edició digital anomenada FIRE!! AT HOME s’ha pogut veure a tot el territori espanyol i ha aconseguit reunir més de 62.600 espectadors que han gaudit d’alguns dels 43 títols que oferia el certamen en categories com: Llargmetratges; documentals; curtmetratges; Homenatge a director argentí Marco Berger; El millor dels últims anys; o les seccions dedicades a la transsexualitat i a el cinema asiàtic. 43 pel·lícules, la majoria d’elles inèdites al nostre país. A la secció professional FIRE!! PRO, el públic va poder també gaudir de 9 trobades amb directors i d’una taula rodona sobre “Producció, distribució i exhibició de cinema LGBT”.

 

PALMARÈS DE LA MOSTRA FIRE 2020

 

PREMIS DEL PÚBLIC

Premi del públic a millor llargmetratge:

Let There be Light, de Marko Škop (Eslovàquia, República Txeca, 2019)

Premi del públic al millor documental:

Indianara, d’Aude Chevalier-Beaumel i Marcelo Barbosa (Brasil, 2019)

Premi del públic a millor curtmetratge:

XY, d’Anna Karín Lárusdóttir (Islàndia, 2019)

 

PREMIS DE LA MOSTRA FIRE!!

Premi del FIRE !! a millor llargmetratge:

C’est ça l’amour, de Claire Burger (França, Bèlgica, 2018)

Premi del FIRE!! a millor documental:

Madame, de Stéphane Riethauser (Suïssa, 2019)

Premi del FIRE!! a millor curtmetratge:

Dirty, de Matthew Puccini (EUA, 2019)

 

Per a la Mostra FIRE!! és una honor poder destacar la paritat dels premis, que compten amb tres dones a l’igual que tres homes a la direcció de les pel·lícules, el que demostra que cada dia comptem amb més i millors directores de temàtiques relacionades amb la diversitat afectiva i sexual.

La Mostra FIRE!! agraeix al Casal Lambda i a les entitats que ens han brindat el seu suport –Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Institut Francès de Barcelona, Fundació Enllaç, Consolat de Suïssa, Centre LGTBI de Barcelona, Casa Àsia, i la plataforma Filmin– així com les altres entitats col·laboradores.

Agraïm per sobre de tot al públic curiós i entregat que ens segueix cada any, així com al què ens acaba de conèixer gràcies a FIRE!! AT HOME. Us esperem al juny de 2021 per celebrar el 25 Aniversari a l’Institut Francès de Barcelona com a ens mereixem tots.