La Mostra FIRE!! és organitzada pel Casal Lambda

Web del Casal Lambda

El Casal Lambda de Barcelona és un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització social de fet LGTBI. Des de 1976 ofereix a persones LGTBI un espai de trobada i d’orientació. Així com un centre d’informació i de documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i investigadors.

El Casal Lambda porta a terme un important treball de projecció social amb les seves activitats culturals, educatives i formatives. També realitza activitats divulgatives i continguts de debat a través de la seva revista “Lambda”. D’altra banda, realitza un treball continuat de sensibilització envers les institucions públiques, els partits polítics i el conjunt de la societat.

Més informació sobre el Casal Lambda en lambda.cat

Si vols contactar amb la Mostra FIRE!!, pots fer-ho al mail mostra@lambdaweb.org

Malgrat la cita habitual i prevista per al mes de juny del 2020 no hagi estat possible, no volem tancar l’any sense la Mostra FIRE!!.
Es tracta d’una convocatòria específica, pensada per aquest moment tant i tant especial.
 La Mostra FIRE!! At Home neix de les actuals i noves circumstàncies desencadenades per la Covid-19. D’aquí que tindrem una edició mitjançant la plataforma Filmin i també en unes altres dates.

Des del Casal Lambda i des del primer moment del confinament, vam buscar les formes i fórmules per estar al costat de tantes persones seguidores del nostre projecte. La Mostra FIRE!!, conjuntament amb d’altres actius del Casal Lambda, va proposar i suggerir visionats de pel·lícules, sèries, documentals, etc. En definitiva, vam voler estar al costat de tothom que ens segueix per tantes i tantes raons i que nosaltres sempre agraïm.

Cal fer-vos saber que vam estar treballant i valorant dia a dia totes les diverses possibilitats. Certament, la viabilitat de fer una mostra presencial amb tot el què implica no era possible. Com tampoc, fer-ne l’edició del 25è aniversari. Una edició especial de commemoració que reservarem per tal que la gaudiu així que sigui possible el proper 2021.

També ha estat un any força singular pel que fa a les convocatòries LGBTI. Totes elles sempre centrades en la visibilitat i en la presencialitat. Les més destacades del 17 de maig, del 28 de juny i el Pride, tampoc s’han pogut esdevenir com són habituals… Realment, una limitació a l’expressió pública dels drets humans que com a col·lectiu representem. Cal dir però, que s’han buscat fórmules per tal d’estar presents i no passar per alt aquestes dates tan importants per a conscienciar a la ciutadania.

Per altra banda, ens cal agrair les administracions i les entitats que ens donen suport. De la seva part, hem tingut un acompanyament i una orientació que ens han ajudat a definir l’edició que us presentem. Cal afegir també la bona disponibilitat de l’Institut Francès de Barcelona, seu de la nostra Mostra, per a redefinir possibles dates i escenaris. I també esmentar i agrair la plataforma Filmin per facilitar-nos la possibilitat de programar aquesta edició At Home.

Des del Casal Lambda i l’equip de la Mostra FIRE!!, veiem aquesta edició com una oportunitat més. Una oportunitat per estar connectats amb noves amigues i amics que ens podran descobrir. Una oportunitat per a estar allà on sovint no arribem presencialment. I sobretot, una oportunitat per a continuar dient-vos que assaboriu amb nosaltres aquests pessics de cultura mitjançant la programació que us hem preparat. I tot, no tindria sentit si no ens servís per a continuar creixent com a persones i defensar els drets LGTBI, que són també drets humans. Que tinguem bona Mostra FIRE!! At Home.

PRESIDENT
Jordi Samsó Montagut

SECRETÀRIA
Maria Pujol Fernández

TRESORER
Javier Sánchez Saavedra

ADMINISTRADOR
Aran Jiménez

VOCALS
Albert Ribas Dot, Mario Allegranzi, Joan Jiménez Jurado, Ramon Munt Alfaro