La Mostra FIRE!! és organitzada pel Casal Lambda

Web del Casal Lambda

El Casal Lambda de Barcelona és un centre associatiu sense ànim de lucre que té com a objectiu la normalització social de fet LGTBI. Des de 1976 ofereix a persones LGTBI un espai de trobada i d’orientació. Així com un centre d’informació i de documentació sobre sexualitat dirigit a professionals i investigadors.

El Casal Lambda porta a terme un important treball de projecció social amb les seves activitats culturals, educatives i formatives. També realitza activitats divulgatives i continguts de debat a través de la seva revista “Lambda”. D’altra banda, realitza un treball continuat de sensibilització envers les institucions públiques, els partits polítics i el conjunt de la societat.

Més informació sobre el Casal Lambda en lambda.cat

Si vols contactar amb la Mostra FIRE!!, pots fer-ho al mail mostra@lambdaweb.org

FIRE!! Mostra de Cinema LGTBI de Barcelona 2022 - Segueix la teva flama!

Finalment, reprenem una nova edició amb plena normalitat. És molt relaxant saber que recuperem tot l’aforament i amb ella la proximitat física, tant i tant necessària. Petites i grans coses alhora i que ens fan més persones, més humanes i més properes…

Les distancies però i les dues darreres edicions també han servit per reflexionar. I ho hem fet sobretot allò que ens cal millorar i què ens faci més clars i més extensius amb els nostres missatges. D’aquestes darreres edicions han sortit diverses apostes. Una d’elles ha estat mantenir de manera permanent la nostra presència a una plataforma de VOD com Filmin. També hem apostat per enfortir el FIRE!! Lab, que ha pres un embranzida que ens fa molt contents. Atès que garanteix una extensió no només dels continguts fets amb qualitat i qualificats sinó que també serveix per esperonar l’interès i així permetre desenvolupar les temàtiques vinculades al fet LGTBI.

Tanmateix, hem ampliat el nostre Programa Educatiu. I no només amb dies d’exhibició i materials. També ho hem fet amb centres educatius i nous períodes. Aquest any ja hem començat a fer dues trobades durant el segon trimestre i dues més el tercer trimestre. Una aposta plena d’una excel·lent acollida. Les limitacions encara són pels centres educatius situats fora de l’àrea metropolitana i les seves dificultats d’accés a Barcelona. Esperem revertir aquestes limitacions ben aviat…

Amb tot això, nosaltres hem seguit la nostra flama i la volem compartir amb totes i tots vosaltres. I així, encenem una flamarada per rebatre discursos conformistes i complaents amb la lgtbifòbia que encara ens corprèn. Com explicar els rebrots de discriminacions i d’agressions i que tan sovint hem de fer front? Com explicar que continuen actuant assassins de persones LGTBI? Perquè la lgbtifòbia continua ben instal·lada entre nosaltres. I encara hi ha massa llavors escampades d’un masclisme tòxic, excloent i narcisista. I aquest sí, és un veritable repte: fer front i combatre la lgtbifòbia. I clar, fer-ho conjuntament amb la resta d’entitats i d’activistes.

Potser doncs i per tot el passat que ja tenim, podem pensar que encara ens quedin moltes i moltes edicions del FIRE!! I així continuar fent el nostre treball i petita contribució amb el cinema i la cultura. Esperant que amb aquests troços de cultura trobeu missatges que us aportin idees i pistes i així anar trobant també, la vostra flama…

I si bé nosaltres en aquesta Mostra FIRE!! som el contingut i l’eina en allò que cada film us trameti, l’Institut Francès de Barcelona és l’aliat que ens posa el refugi, el sostre, la protecció… IFB, us donem les gràcies renovades per aquesta aliança ja indestriable amb la cultura i els drets humans de les persones LGTBI. I agrair també a totes les institucions que sense recança s’obren de bat a bat per donar suport al nostre projecte i que ja, també és el vostre. I us demanem sense exclusions, que per uns dies compartim aquests missatges plens d’esperances i cerquem la flama que ens alliberi de l’lgtbifòbia.

Que tinguem una bona Mostra FIRE!!

Jordi Samsó Montagut
President del Casal Lambda

PRESIDENT
Jordi Samsó Montagut

SECRETÀRIA
Maria Pujol Fernández

TRESORER
Javier Sánchez Saavedra

ADMINISTRADOR
Aran Jiménez

VOCALS
Albert Ribas Dot, Mario Allegranzi, Joan Jiménez Jurado, Ramon Munt Alfaro