Amb motiu dels 25 anys de la Mostra FIRE!!, arrenquem una nova secció de retrospectiva en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, que tindrà lloc a partir d’ara cada any al voltant del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

Per a aquesta primera edició, serà al voltant dels directors francesos Olivier Ducastel i Jacques Martineau, figures emblemàtiques de cinema LGBT mundial, amb els tres títols següents: Jeanne y el chico formidable, Drôle de Félix i Théo y Hugo, París 05:59.

La retrospectiva començarà amb la presència de Olivier Ducastel, els 18 i 19 de maig

En col·laboració amb:

Filmoteca de Catalunya
Retrospectiva Olivier Ducastel i Jacques Martineau a la Filmoteca de Catalunya
Jeanne et le garçon formidable

Jeanne et le garçon formidable

Jeanne y el Chico formidable
(Jeanne et le garçon formidable)

Olivier Ducastel i Jacques Martineau
França, 1998, 98’

Jeanne, una dona jove i guapa amb un munt de xicots, sembla sempre tenir pressa. Un dia, coneix a Olivier, un jove seropositiu, que es converteix en el seu veritable amor, la persona que ella sempre ha estat buscant. Quan Olivier s’assabenta que li queda poc temps de vida. desapareix, deixant a Jeanne sola i angoixada, buscant desesperadament algun indici d’ell. Passa el temps i Jeanne s’assabenta que l’Olivier ha mort. Però decideix que la vida ha de continuar.

Drôle de Félix

Drôle de Félix

Drôle de Félix
Olivier Ducastel i Jacques Martineau
França 2000
95’

Fèlix és un jove francès, d’origen algerià, homosexual i malalt de sida que viu a Normandia amb el seu xicot, Daniel. La seva mare ha mort recentment i al revisar uns papers d’ella, troba unes cartes escrites pel seu pare, a qui no va poder conèixer perquè es van separar abans del seu naixement. Decideix fer un viatge fins a Marsella per conèixer al seu pare; es compra un estel amb els colors de l’arc de Sant Martí perquè li recorda la bandera gai i se’n va caminat per carreteres secundàries fent autoestop. Al llarg de camí, Félix anirà coneixent a un grup de persones amb les que arribarà a connectar…

Théo et Hugo, Paris 5:59

Théo y Hugo, París 5:59

Théo y Hugo, París 5:59
(Théo et Hugo dans le même bateau)
Olivier Ducastel i Jacques Martineau
França, 2015
97’

En un club de sexe, els cossos del Theo i de l’Hugo es troben i es barregen en una apassionada abraçada. Més enllà de la fúria del desig i l’emoció d’aquest primer moment, els dos joves, sobris ja als carrers buides de vida del París nocturn, s’enfronten al seu amor en potència.