Rūrangi

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

PROJECCIÓ/NS

Al Institut Francès:

DIU 13/06 : 17h
DIU 20/06 : 17h

Al Mataró, Foment Mataroní:

DIJ 15/07 : 19h
Entrada gratuïta

Títol: Rūrangi
Direcció: Max Currie
Intèrprets: Elz Carrad, Arlo Green, Āwhina Rose Henare Ashby, Kirk Torrance, Ramon Te Wake, Sonny Tupu
Producció: Autonomouse
Distribució: Craig Gainsborough
Gènere: Drama
Durada: 87’
País: Nova Zelanda
Any: 2020
VO en anglès i maori. Subtítols en espanyol i català

Festivals: Auckland, Christchurch (Nova Zelanda, LGBT), Copenhaguen (Mix, LGBT) Londres (BFI Flare, LGBT), Munich (LGBT), Nova York (NewFest, LGBT), San Francisco (Frameline, LGBT), Sidney (Mardi Gras, LGBT), Toronto (Inside Out, LGBT)

Estrena a España

Un jove activista trans, Caz Davis, rompe a plorar en una teràpia de grup a l’inici de Rūrangi. No sap com ajudar les persones queer presents allà i se sent culpable, i fins i tot avergonyit, per aquest fet. Com molts joves queer, està esgotat per la seva pròpia lluita i també per la dels qui l’envolten. Després de fugir de Rūrangi, la seva ciutat natal, per trobar-se a ell mateix, el Caz torna a aquesta població lletera remota i políticament dividida amb l’esperança de tornar a connectar amb un pare que no veu des de fa 10 anys, abans de la seva transició, i amb la petita comunitat, els residents de la qual tenen les seves pròpies dificultats.

Rūrangi és franca i queer sense cap embut, gràcies a un repartiment fort, variat i inclusiu. Ressalta molt en particular l’extraordinari debut a la pantalla d’Elz Carrad, que carrega sobre les seves espatlles el pes de tota la pel·lícula: sap transmetre, amb detall i carisma, la lluita d’una persona atrapada entre el desig, la negació i la necessitat de parlar i expressar els seus propis dimonis, però sempre complicada intentant resoldre els problemes dels altres.

Pel·lícula precedida pel curt: