Ocaña, retrat intermitent

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

PROJECCIÓ/NS

A l´Institut Francès:

DIMa 11/06 ● 20h
Amb la presència de Miquel Rey, antic productor de Ventura Pons

Títol: Ocaña, retrat intermitent
Direcció: Ventura Pons
Intèrprets: Javier Pérez Ocaña, Paco de Alcoy, Nazario, Camilo, Guillermo, María de la Rambla
Producció: Prozesa, Teide P.C.
Distribució: Els Films de la Rambla
Gènere: Documental
Durada: 85’
País: Espanya (Catalunya)
Any: 1978
VO en castellà

Festivals: Barcelona, Berlín, Cannes, Chicago, Madrid (documentals), Madrid (LGTBI), Nantes (cinema espanyol), Sant Sebastià, Tolosa (cinema espanyol), Varsòvia

Aquesta és una visió intimista del pintor andalús José Pérez Ocaña, un personatge que va marcar la vida de la Rambla i la plaça Reial de Barcelona de finals dels setanta. El d’Ocaña és un retrat intermitent trencat per la “provocació del record”. Ens parla de la seva vida i, alhora, en intermitències, veiem el món que emana del seu subconscient. Així, mitjançant la utilització del transvestisme, se’ns mostra el joc dramàtic, que parteix de l’esperpent ibèric, proper també a les modernes teories del teatre de carrer. Gràcies a això reconstruïm les seves visions sobre el culte de la mort o el fetitxisme de les imatges religioses. I a aquestes intermitències s’afegeix la seva “descàrrega vital”, el seu univers creador.

Amb la programació d’Ocaña, retrat intermitent, documental mític com n’hi ha pocs, volem retre homenatge a Ventura Pons, mort a començaments d’any, recuperant la que va ser la primera incursió en el cinema d’aquest director barceloní immens.