FIRE!! 2024 – Avanç de programació

Publicat el: 29 abril, 2024

Us avancem 5 títols del FIRE!! 2024!

L’Arche de Noé (Under the Rainbow)

Dir.: Bryan Marciano. França, 2023, Comèdia, 103’

Intèrprets: Valérie Lemercier, Finnegan Oldfield, Elsa Guedj, Olivier Claverie, Eli Letourneur, Fehdi Bendjima

Un grup molt dispar de joves LGBTI d’un centre d’acollida només té sis mesos per trobar feina, un lloc on viure i un camí cap a l’autoacceptació. Per part seva, l’Alex, en llibertat condicional per haver comès un delicte menor, ha de fer un mes de servei social en aquest mateix refugi LGBTI. Inicialment s’hi mostra molt poc inclinat, però no pot evitar agafar afecte als joves que troba al centre, danyats per la vida però excepcionals i entranyables.

Solo

Dir.: Sophie Dupuis. Canadà, 2023, Drama, 101’

Intèrprets: Théodore Pellerin, Félix Maritaud, Alice Moreault, Anne-Marie Cadieux, Vlad Alexis

El Simon és una estrella naixent de l’ambient drag de Mont-real. Quan coneix l’Olivier, nou recluta del bar de copes on actua, neix l’amor a primera vista. Simon albira una apassionant història d’amor, però entre tots dos es desenvolupa a poc a poc una dinàmica tòxica i destructiva. Alhora, Claire, la mare del Simon, una famosa cantant d’òpera, torna a Mont-real per qüestions de feina després d’una absència de quinze anys.

Levante (Power Alley)

Dir.: Lillah Halla. Brasil, França, Uruguai, 2023, Drama, 99’

Intèrprets: Ayomi Domenica, Loro Bardot, Grace Passô, Gláucia Vandeveld, Rômulo Braga, Larissa Siqueira

La Sofia té disset anys i és una prometedora jugadora de voleibol del Brasil. Amb el seu equip de gènere fluid, és a punt de participar a un campionat que definirà el futur. Quan s’enfronta a un embaràs no desitjat, és veu obligada a buscar ajuda en un país on l’avortament està penalitzat en la majoria dels casos, i aleshores esdevé el blanc d’un grup fonamentalista, decidit a aturar-la a qualsevol preu.

Unicorns

Dir.: Sally El Hosaini. James Krishna Floyd, Regne Unit, 2023, Romanç, 119’

Intèrprets: Ben Hardy, Jason Patel, Michael Karim, Saba Shiraz, Sagar Radia

El Luke, un pare solter que treballa com a mecànic, coneix l’Aysha, una seductora dona índia britànica. El seu primer petó provoca focs artificials, però Luke s’adona que l’Aysha és una drag queen extremadament femenina. Avergonyit, marxa. Però l’Aysha sent una connexió, localitza el Luke i li ofereix una feina nocturna: portar-la als llocs on actua. Tots dos passen temps junts i acaben abordant la qüestió de si hi pot haver amor més enllà de les etiquetes tradicionals.

Housekeeping for Beginners

Dir.: Goran Stolevski. Austràlia, Croàcia, Kosovo, Macedònia del Nord, Polònia, Sèrbia, Estats Units, 2023, Drama, 107’

Intèrprets: Anamaria Marinca, Alina Serban, Samson Selim, Vladimir Tintor, Mia Mustafa, Dzada Selim, Sara Klimoska, Rozafë Çelaj, Ajse Useini

Quan la Suada, una mare romaní amb dues filles rep un diagnòstic de càncer, la seva parella, la Dita, s’enfronta a decisions difícils. La seva casa és un refugi per a nois i noies joves, apartats de la societat macedònia per ser romanís i LGTBI. Les tensions al voltant de la sexualitat i l’amor fan un gir sorprenent quan un amic gai de la Dita, el Toni, assumeix a desgrat el paper de pare de les nenes i suposat promès de la Dita.