Making Montgomery Clift

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

PROJECCIÓ/NS

A Filmin:

Del 9 al 19 de juny

Títol: Making Montgomery Clift
Direcció: Robert Clift, Hillary Demmon
Intèrprets: Montgomery Clift, Brooks Clift, Judy Balaban, Patricia Bosworth, Michael Easton
Producció: Robert Clift, Hillary Demmon
Distribució: The Film Collaborative
Gènere: Documental
Durada: 88’
País: EUA
Any: 2018
VO en anglès. Subtítols en espanyol i català

Festivals: Austin (LGTBI), Glasgow, Hamptons (documentals), Kansas City (LGTBI), Londres (LGTBI), Lió (LGTBI), Los Ángeles, Melbourne (LGTBI), Nova York (LGTBI), Ottawa (LGTBI), Palm Spring, París (LGTBI), Portland (LGTBI), Sydney (LGTBI), Toronto (LGTBI), Tessalònica (documentales)

Montgomery Clift sempre es va negar a entrar en el joc dels estudis en els anys quaranta i cinquanta. No va signar ni un contracte, va abandonar Sunset Boulevard just abans de començar el rodatge i entre les moltes pel·lícules que va rebutjar hi ha El pont del riu Kwai, A l’est de l’Edèn i La llei del silenci. Atès que el seu talent era tan enlluernador com la seva bellesa, Hollywood va acceptar les seves condicions i, encara que amb una filmografia amb menys de 20 pel·lícules, les seves innovadores actuacions romanen per sempre. Montgomery Clift va trencar convencions dins i fora de la pantalla, però innombrables biografies es van limitar a etiquetar-lo com “tràgicament autodestructiu” o “turmentat”.

El seu nebot Robert Clift i Hillary Demmon tornen amb rigor sobre aquestes narracions incorrectes que tant han marcat el llegat del Monty. El seu documental, molt revelador, és impulsat per una magnífica selecció de vídeos antics, pel·lícules domèstiques sobre el gran actor, entrevistes amb familiars i éssers estimats, i una àmplia col·lecció d’arxius inèdits del Monty i el seu germà, Brooks Clift, que van gravar obsessivament les seves trucades telefòniques. Desmunta amb un tresor d’arxius familiars aquesta psicologia barata que va reduir una vida i una carrera extraordinàries a un simple clixé freudià. En les imatges d’ell en el seu temps lliure, la seva alegria i exuberància il·luminen la pantalla… Aquest retrat aporta aire fresc sobre les passions de l’actor i el seu desig de viure i treballar a la seva manera, i retorna a una llegenda de Hollywood insuficientment valorada allò que realment li correspon.