Norwegian Dream

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

PROJECCIÓ/NS

A l´Institut Francès:

DIU 09/06 ● 20h
DIV 14/06 ● 22h

Títol: Norwegian Dream
Direcció: Leiv Igor Devold
Intèrprets: Hubert Milkowski, Karl Bekele Steinland, Edyta Torhan, Øyvind Brandtzæg, Jakub Sierenberg
Producció: Riva Film, Solo Film, Spætt Film
Distribució: Cinemien
Gènere: Drama
Durada: 97’
País: Noruega
Any: 2023
VO en anglès, noruec, polonès. Subtítols en castellà

Festivals: Belgrad (LGTBI), Cardiff (Premi Iris, LGTBI), Emden (Alemanya), Koszalin (Polònia, nou cinema), Cracòvia (cinema independent), Mallorca (Atlàntida, online), Nova York (cinema nòrdic), San Francisco (LGTBI ), Toronto (LGTBI), Trondheim (Noruega), Washington (LGTBI)

Estrena a Barcelona

El Robert és un rude treballador immigrant polonès. Amb la idea de rescatar la seva mare de les dificultats econòmiques, troba una feina dura al si d’una petita comunitat d’immigrants, en una empresa de processament de salmó situada als afores de Trondheim. L’instrueix en la seva tasca l’exuberant fill adoptiu, negre, del ric propietari de la planta. Amb l’agresta costa noruega com a teló de fons, els dos joves s’enfronten a problemes de desplaçament cultural, desigualtat econòmica i identitat sexual. L’Ivar està esperant el seu moment per treballar en el negoci familiar, però somia amb una altra cosa. Tots dos se senten atrets l’un per l’altre i la seva amistat a poc a poc va una mica més enllà.

Romanç ambientat en la gelada costa escandinava, Norwegian Dream és el primer llargmetratge del director Leiv Igor Devold, que es basa en un conjunt de circumstàncies reals per explicar aquesta història d’amor entreteixint diverses línies de classe i cultura.