Les meilleures

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
I Accept

PROJECCIÓ/NS

A l´Institut Francès:

DIS 10/06* ● 22h
DIJ 15/06 ● 16h

* Sessió presentada per Mar Canet, directora de La Casa del Cine

Títol: Les meilleures [ Besties ]
Direcció: Marion Desseigne Ravel
Intèrprets: Lina El Arabi, Esther Rollande
Producció: Tripode Productions
Distribució: Le Pacte
Gènere: Drama
Durada: 80’
País: França
Any: 2021
VO en francès. Subtítols en espanyol i català

Festivals: Angulema (cinema francòfon, Austin (LGTBI), Brussel·les (LGBI), Fort Lauderdale (LGTBI), Hamburg (LGTBI), Hong Kong (cinema francès), Hong Kong (LGTBI), Constança (LGTBI), Lisboa (LGTBI), Ljubljana (LGTBI), Londres (LGTBI), Madrid (LGTBI), Malmö (cinema per a la joventut), Miami (LGTBI), Mont-Real (LGTBI), Oslo (LGTBI), San Francisco (LGTBI), Seül (cinema de dones), Tallin (Black Nights), Tallin (Just Film, cinema per a la joventut),Tokio (LGTBI), Vancouver (LGTBI), Valladolid, Zlín (República Txeca, cinema per a la joventut)

Estrena a Barcelona

La Nedjma, una adolescent que viu a París amb la mare i la germana, passa l’estiu amb la colla. La seva vida fa un tomb quan coneix la Zina, de la banda contrària. Són rivals a plena llum del dia, però amants en secret. La Nedjma es veu immersa en una espiral, esquinçada entre els valors del barri i el seu propi desig, que ningú al seu voltant no pot entendre ni de bon tros tolerar. Haurà de prendre una decisió que acabarà definint qui és.

Marion Desseigne Ravel ha aconseguit captar amb extraordinari realisme els anhels i les contradiccions de les joves generacions descendents de la immigració magribina a França, on la llibertat sexual xoca encara de ple amb les tradicions familiars i la cultura de carrer de les barriades.

Programació en col·laboració amb el festival RETEENA.

RETEENA