Seccions
més
fire!!

Trobada amb el novel·lista Dominique Fernández, i presentació del llibre Le peintre abandonné [El pintor abandonat].

Presentació del llibre Vestidas de azul. Análisis social y cinematográfico de la mujer transexual en la Transición española

Trobada amb el youtuber i viatger Enrique Álex, a l´Espai B The Travel Brand Xperience Barcelona

Exposición de cómic i il·lustració Una mirada transgressiva, comissariada pel galerista Xavier Morin

Vine a fer el vermut amb el FIRE!! i la Casa Mariol!


Llibreria Calders
Institut Francès
Espai B The Travel Brand Xperience Barcelona

Del 23 de mig al 4 de juny

Aforament limitat

Trobada amb el novel·lista Dominique Fernández i presentació del llibre Le peintre abandonnÉ [El pintor abandonat]

Dominique Fernández
El gran novel·lista francès Dominique Fernández, membre de l'Acadèmia Francesa des de 2007, és el primer acadèmic obertament homosexual. Ha rebut importants guardons com el Premi Médicis en 1974 per Porporino o los misterios de Nápoles, que explica la història d'un castrato en la Itàlia del segle XVIII, o el Premi Goncourt el 1982 per La mano del ángel, sobre la vida de Pasolini. Molts dels seus llibres també són relats de viatges, il·lustrats pel fotògraf Ferran Ferranti, amb qui va compartir la seva vida durant 15 anys. Gran amant de Catalunya, viu bona part de l'any entre Argelers i Ceret. La seva nova novel·la, El pintor abandonat, gira al voltant d'una estada de Pablo Picasso a Perpinyà a casa d'uns amics, després que l'abandonés Françoise Gilot. Un episodi desconegut de la vida del pintor on Picasso, lluny dels pinzells, parla de política, art i amor, i evoca els seus amics perduts i els genis del seu segle.

La trobada amb Dominique serà l'ocasió de parlar no només de la seva àmplia carrera, sinó també de l'homosexualitat en la literatura i les arts en general.
-------------------------------------------------------------
Institut Francès
DIM 22 de maig
19:30h
Entrada lliure


PresentaciÓ del llibre: "Vestidas de azul". AnÁlisis social y cinematogrÁfico de la mujer transexual en la Transición espaÑola

Vestidas de Azul
"..., de la periodista Valeria Vegas (autora de l'exitosa biografia de La Veneno), és un apassionant recorregut per les vides de les protagonistes de Vestida de azul (Antonio Giménez-Rico, 1983 ), una de les primeres pel·lícules espanyoles que va abordar la transsexualitat, a més, des d'un enfocament allunyat del groguisme i sensacionalisme amb els que en ocasions es tractava el tema a principis dels vuitanta.

Presentat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, el film ha adquirit l'estatus de títol de culte i és un testimoni imprescindible per entendre com es vivia la transsexualitat en els temps de la Transició. Aquest 2019 es celebra el 35 aniversari de la seva estrena i per això és més que idònia la publicació de Vestidas de azul. Anàlisi social i cinematogràfic de la dona transsexual en la Transició espanyola, assaig en el qual Valeria Vegas investiga, a través d'entrevistes amb les supervivents, els seus familiars i el director del documental, què va passar amb aquestes dones. Així mateix, traça un complet panorama de com ha evolucionat la percepció de la transsexualitat en la nostra societat en les últimes dècades.
-------------------------------------------------------------
Llibrería Calders,
   Pasaje de Pere Calders, 9
DMA 28 de maig
19h
Entrada lliure


Trobada amb el youtuber i viatger Enrique Álex

Enrique Álex porta 3 anys viatjant amb el seu xicot al voltant del món sense bitllet de tornada. Totes les setmanes explica les seves experiències i els seus descobriments en un canal Youtube extraordinari i amb centenars de milers de seguidors. ¿Una parella de nois viatjant? Una cosa genial per a molts i també xocant per altres tants, encara que Enrique ho té clar: així s'aconsegueix lluitar contra els prejudicis i l'homofòbia! Ens ho mostrarà durant aquesta trobada amb la projecció d'alguns vídeos, per després xerrar amb el públic sobre alguna cosa molt FIRE!!: el valor de l'eina vídeo per trencar barreres i lluitar contra les idees preconcebudes.
------------------------------------------------------
Espai B The Travel
   Brand Xperience Barcelona

  Av. Diagonal, 512
DMA 4 de juny
19h
Entrada lliure


ExposiciÓ de cÒmics Una mirada transgressiva, comissariada pel galerista Xavier Morin

El còmic sempre va ser una manera d'expressió atenta al seu temps. Des que va néixer, indaga, innova o critica, narra o denúncia, i contribueix a visibilitzar la diversitat afectiva. Aquesta exposició vol ser una galeria de miralls capaços de restituir contes, experiències, experiments o somnis. Presenta diferents autors i autores, diferents països, estils i grafismes, però tots els participants són artistes que, amb les seves històries dibuixades, volen compartir alguna cosa diferent amb el lector. Ni exhaustiva, ni restrictiva, la selecció és una simple invitació a la descoberta. Perquè el novè art, per definició, és transgressiu.
-------------------------------------------------------------
Institut Francès
Del 6* de juny al 12 de juliol.
● El dijous 6 a las 19h, inauguració amb la presència de Xavier Morin ●
De dilluns a divendres, de 9.00 h a 21.00 h. Dissabte i diumenge durant la Mostra, 16h a 21h
Entrada lliure


Vine a fer el vermut amb el FIRE!!
i la Casa Mariol!

Et convidem a xerrar amb els organitzadors del FIRE!! amb un bon vermut i a bon preu, amb la col·laboració de la Casa Mariol!

Vine a la terrassa de l'Institut Francès, per gaudir de l'estiu i dels amics, xerrar de pelis i passar-ho bé, bàsicament, abans de la primera sessió d'aquest dia.
------------------------------------------------------
Terrassa de l´Institut Francès
DIU 9 de juny
13h
1 vermut + 1 tapa: €2

^