La Mostra
organitza
Ni un pas enrere! El Casal Lambda té des de principis d’any una seu nova i alguns responsables nous. En equip, treballem per fer possible aquesta Mostra FIRE!! i tants d’altres projectes.,... (Llegir +)


Jordi Samsó
President del Casal Lambda

casal lambda

Casal Lambda mapa

Centre LGTBI de Barcelona

Comte Borrell, 22
(08015) Barcelona

Tel. 933 195 550
Fax 933 103 035

mostra@lambdaweb.org
president
Jordi Samsó Montagut

secretari
Maria Pujol Fernández

tresorer
Javier Sánchez Saavedra

administrador
Aran Jiménez

vocals
Albert Ribas Dot
Mario Allegranzi
Joan Jiménez Jurado
Ramon Munt Alfaro
Ni un pas enrere!

El Casal Lambda té des de principis d’any una seu nova i alguns responsables nous. En equip, treballem per fer possible aquesta Mostra FIRE!! i tants d’altres projectes. Tots ells necessaris per afavorir la socialització integral de les persones LGTB.

De l’edició anterior ençà, cal destacar positivament la despenalització de l’homosexualitat a l’Índia o, més propera i preocupant, la presència al parlament d’Andalusia del partit d’extrema dreta Vox, una força política amb una perspectiva restringida dels drets per a les persones LGTB. Aquest fet ha empès, sense dubte, els protagonistes de les agressions que s’han esdevingut en aquests darrers mesos i que també denunciem. Des del sector més reaccionari de l’església s’entesten també en “curar” l’homosexualitat. Tot plegat, un panorama que ens fa revoltar més que mai per dir: ni un pas enrere!

Sortosament, també hem tingut registres positius. Entre ells, la posada en marxa del centre LGTBI de Barcelona, consecució de la demanda històrica del moviment LGTB. Reiterem el nostre rebuig més enèrgic, però, a l’atac feixista i homòfob que va rebre abans de la seva apertura. Cal reconèixer en tot cas l’aposta de les diverses formacions polítiques dels governs barcelonins de diversos mandats. L’enhorabona a totes i tots per aquesta nova conquesta ciutadana!

La memòria històrica ha de ser una empremta permanent en totes les nostres accions i no admet vacil·lacions. Nosaltres també som producte d’un procés i d’una de les revoltes més importants del segle XX. Som hereus de Stonewall, que enguany fa 50 anys. I, si bé Stonewall va ser una conquesta coral, també va empènyer un líder destacat: Harvey Milk. Aprenent del seu estil i des de la Mostra FIRE!!, volem assumir la nostra responsabilitat en la cultura i dir que també treballem per proporcionar esperança. Tanta i tanta esperança com projeccions trobareu en aquesta edició, pensada com les anteriors per contribuir a un món millor. Un món on les persones LGTB se sentin segures i els siguin reconeguts tots els seus drets i llibertats. Per això i des del Casal Lambda us convidem a estar ben arrenglerats amb la defensa de tot el que hem aconseguit i a dir amb tota claredat: ni un pas enrere!

Jordi Samsó, President del Casal Lambda
^