La Mostra
organitza
Fonollats!*Escric aquestes línies la setmana que descobrim la barbàrie del camp de concentració de Txetxènia on es torturen i assassinen gais davant d’un govern, el rus, que mira cap... (Llegir +)


Emilio Ruiz
President del Casal Lambda

casal lambda

Casal Lambda mapa

Av. del Marquès de l’Argentera, 22
(08003) Barcelona

Tel. 933 195 550
Fax 933 103 035

mostra@lambdaweb.org
president
Emilio Ruiz
vicepresident
Jordi Samsó
secretari
Sergi Cubell
tresorer
Jordi Font
administrador
Aran Jiménez
vocals
Joan Jurado, Ramón Munt, Josep Maria Ricart, Francesc Ripoll.
Fonollats!*

Escric aquestes línies la setmana que descobrim la barbàrie del camp de concentració de Txetxènia on es torturen i assassinen gais davant d’un govern, el rus, que mira cap a una altra banda i, per omissió, ho permet. Què està passant? Què ens està passant?!

En aquest temps on la postveritat, la mentida i el populisme s’imposen, creix la simpatia ideològica de persones LGTBI cap a forces polítiques d’ultradreta. Ho veiem a França i Holanda... I em torno a preguntar: què està passant? Què ens està passant?!

Com més avancem en el reconeixement de drets legals, tenim la percepció que si sortim de la nostra àrea de confort ens trobem que la realitat és dura i s’empeny a mostrar-nos-ho amb fets gravíssims i esfereïdors, i amb una homofòbia extrema que ens fa pensar que no tenim massa guanyat. Què podem fer? Sense dubte, rebel·lar-nos i lluitar! Per molt que hi hagi individus, grups organitzats, forces polítiques i governs que ens vulguin retornar a l’Edat Mitjana, on se’ns cremava amb fonoll a la foguera, ens hem de mobilitzar i lluitar amb totes les nostres forces. Cadascú amb allò que pugui: fent pedagogia, manifestant-se, piulant a Twitter, el que sigui... i prenent consciència que la suma col·lectiva és l’eina.

Al Casal Lambda, com a organitzador de la Mostra de Cinema FIRE!!, sabem que també a través del cinema podem i hem de lluitar. Perquè l’eina més eficaç és sens dubte l’educació i la cultura. I aquesta és l’aposta del Casal Lambda. I perquè estem fotuts, “fonollats” a les fogueres d’aquells que ens neguen el dret a existir. Per això la lluita democràtica i pacífica és la resposta, una resposta contundent i sistemàtica, global i col·lectiva, que va més enllà del col·lectiu LGTBI, perquè la nostra lluita també és la de tothom que vol ser lliure.

Buena Mostra FIRE!!

* Dels tribunals de la Inquisició va quedar un símbol, les fogueres amb fonoll. I finocchio: terme encara usat despectivament a Itàlia per designar als gais.

Emilio Ruiz, President del Casal Lambda
^