La Mostra
equip
fire!!
Tan sols una setmana després de la seva inauguració, el Centre LGTBI de Barcelona patia un atac amb trencament de vidres, pintades i insults homòfobs. L’agressió, una prova més de la necessitat d’.... (Llegir +)

Antoine Leonetti,
Director Mostra FIRE!!
Antoine Leonetti
DIRECTOR
Gestor cultural, Doctor en Dret i professor de gestió d'esdeveniments a la Universitat Oberta de Catalunya. Coordinador de diversos projectes culturals i educatius, com El Meu Primer Festival, el cicle “Petits cinèfils” de la Fundació La Caixa, o el festival de cinema a l'aire lliure Sala Montjuïc. Autor d'estudis sobre dret a l'educació artística i col·laborador de la revista suïssa d’art "Art Passions".
Joako Ezpeleta
Coordinador
Co-fundador del Festival Internacional de Benicàssim, periodista i gestor cultural, director del programa de ràdio i televisió "Viaje a los Sueños Polares" durant anys i editor de la revista "Spiral". Actualment coordina i produeix exposicions i projectes culturals.
Dosvisual
IMAGE + WEB DEVELOPMENT
Agència online de comunicació visual, disseny gràfic & web, màrqueting digital, ecommerce i vídeo.
Jorge Vañó
coordinador curtmetratges
Llicenciat en comunicació audiovisual. Màster en realització cinematogràfica per l'ESCAC. Projecte de cineasta i guionista, actualment treballant de programador de continguts VOD (video on demand).
Jonás Torres
comunicació y producció
Llicenciat en comunicació audiovisual i màster en Màrqueting i comunicació digital, fundador de l’agència Play On, on desenvolupem estratègies en comunicació, branding, content curator i PR.
Erle Gutiérrez
SUPORT EN PRODUCCIÓ
Publicista castellonenca vivint a Barcelona. Amant de la música, els còmics i el cinema. Si trobés una porta al passat, viatjaria als 50, o als 80... depenent de la peli on voldria estar. En projecte: ser guionista.


Gregorio Soria
imatge gràfica
Dissenyador gràfic i creador audiovisual, ha treballat majoritàriament en l'àmbit cultural, en especial per al mercat discogràfic, per al qual ha realitzat desenes de portades de disc. Entre els seus clients nacionals destaquen La Casa Azul, Elefant Records, Naïve, Rock de Lux, CD.Drome, 40 Principals, Stop Sida, etc., i ha treballat per a companyies al Japó, Noruega, França, Corea, Alemanya i el Regne Unit. Paral·lelament ha creat Annika, el seu propi segell discogràfic.
La Costa Comunicació
comunicació y premsa
Agència de comunicació creada el 2008 a Barcelona per Sandra Costa i... en plena crisi. Des de llavors ha anat construint una agència sòlida i reconeguda, amb la sort de treballar per una infinitat de projectes molt diferents que han anat perfilant la identitat d'una societat inquieta, transgressora i en constant moviment. Des de propostes culturals a noves tendències, projectes gastronòmics i marques, a l'equip de la Costa Comunicació li agrada els projectes amb gent entusiasta darrere i que tinguin una història per explicar. La seva història.
Daniel Compte
COL·LABORACIONS
Graduat Superior en Mitjans de Comunicació, ha col·laborat en el món de la producció televisiva, radiofònica i teatral, en empreses com TV3-El Terrat, Rac1, Rac105, Grup Balaña i Ovideo TV. Des de fa ja alguns anys, exerceix tasques de comunicació, premsa, relacions públiques i producció en la companyia teatral La Cubana al mateix temps que col·labora de forma habitual amb diversos directors joves en la producció de curtmetratges cinematogràfics i webseries.
Marta García Moreno
Community Manager
Llicenciada en comunicació i especialitzada en producció i gestió cultural. Ha treballat a l'Àfrica i Amèrica Llatina per a organismes i institucions internacionals, com la Xarxa de Centres Culturals AECID i la FIIAPP. Actualment col·labora en diversos projectes culturals, com Sala Montjuïc, la mostra d'art feminista Femart de Ca la dona i co-dirigeix el programa “Whisky Bar” a Ràdio Fabra.
agraïments
> Alan Cabañas, Xavi Camós, Mar Canet, Paloma Cordón, Daniel Compte, Rodrigo Escamilla, Berta Fernández, María Giralt, Francesc Gonzalo, Menene Gras, Joan Manel Jubany, Joaquin Ausejo Asiáin, Nori Furlán, Xavier Lezcano, Josep María Machado, Ester Marquina, Carlos Mayor, Willy Melguizo, Alan Moore, Adriana Ribas, Cristina Rius, Víctor Sastre, Antti Savinen…
> L’equip de voluntariat del Casal Lambda

> AMPGIL

> A totes les persones que hem pogut oblidar...
> A tots els espectadors que ens acompanyen cada any..

Ni un pas enrere

Tan sols una setmana després de la seva inauguració, el Centre LGTBI de Barcelona patia un atac amb trencament de vidres, pintades i insults homòfobs. L’agressió, una prova més de la necessitat d’una millor educació sobre la diversitat afectiva, arriba precisament 50 anys després de l’auge de la lluita mundial pels drets LGBT arran de les revoltes novaiorqueses de Stonewall, i ens assenyala amb més agudesa, per tant, la valentia d’aquells primers lluitadors.

Hem volgut saludar amb la imatge gràfica de FIRE!! aquells activistes primerencs i la seva primera bandera de l’arc de Sant Martí, la dels vuit colors. La nostra selecció també ret homenatge als combatents de les primeres hores: Riot retrata magníficament el primer moviment australià; An Army of Lovers dóna veu als cineastes suecs gais i lesbianes que per primera vegada es van atrevir a reflectir (i amb humor) les seves vides a la pantalla; el mateix proposa Dyke, Camera, Action! amb les cineastes nord-americanes. Heroi va ser també el patinador sobre gel John Curry, primer atleta olímpic a sortir de l’armari (The Ice King). Lluitadors d’avui són els transsexuals de l’exèrcit nord-americà (TransMilitary), els esportistes d’elit d’aquest mateix país (Alone in the Game), les dones trans del poble colombià de Santuario del curt documental Usted no es mujer o l’activista kenyana Gerald Hayo (Now You Are a Woman). Herois també, encara que de ficció, això sí –tot i que no per això menys útils per al nostre propòsit educatiu–, són el soldat sud-africà Johan (Kanarie); la perruquera Nancy, obstinada a fer llum sobre la mort de la seva filla a Enigma, o la jove Maia, decidida a viure lliurement la seva identitat de gènere a Zen sul ghiaccio sottile.

Per tots aquests lluitadors, pels nostres drets d’avui, per les persones que no en tenen o els veuen amenaçats ara, com en el cas del Brasil, pels més joves del nostre país que pensen erròniament que ja no cal lluitar per allò “aconseguit” i per aquesta veritable Europa de la igualtat de drets LGBT que tant de temps està trigant a arribar (vegeu Bulgària, Xipre, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Grècia, Hongria, Itàlia, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Romania), només podem dir: “Ni un pas enrere!”.

Joako Ezpeleta, Co-director Mostra FIRE!!
^